SDG erbjuder ett unikt helhetsansvar – från idé till drift.
Vi utvecklar koncept anpassade efter varje plats och projektets unika förutsättningar, och fortsätter därefter att aktivt förvalta verksamheterna även efter öppning. Vårt mål är att skapa långsiktigt lönsamma investeringar – för både fastighetsägare och hyresgäster.
Förstudie
I förstudien sker insamling av grunddata för lokalen och platsens unika förutsättningar. Genom analys av inhämtad information skapas insikter för fortsatt utveckling och etablering.
Lokalen och förutsättningar för etablering
Geografi – land/stad, upptagningsområde
Andel bostäder / andel företag
Konsumtionsflöden – daypart, dag/helger
Demografi
Konkurrensanalys
Investeringsbeslut
I denna fas sätts dom ekonomiska ramarna och förutsättningarna som krävs för projektet. Målsättningen är att kunna skapa en långsiktigt lönsam investering.
Hyresvillkor, avtalslängd
Diskrepans mellan ingående och utgående hyra
Etableringsbidrag, fastighetsägare/investering
Övergripande finansiering /skissbudget
Signering avtal & etableringsplan
Utveckling Fas 1
Konceptutvecklingen, plan och layout utformas i denna fas. Vi optimerar och spetsar konceptet utifrån platsens och projektets unika förutsättningar.
Genomgång och uppmätning av ytor
Optimering av antal aktörer & antal sittplatser
Konceptutveckling – utifrån förstudie/strategi
Bearbetning av planritningar
Fastställande av planritning & övriga ritningar
Naming & brand identity
Utveckling av införsäljningsmaterial inkl renderingar
Utveckling Fas 2
Med vår gedigna erfarenhet från branschen skapar vi en komplett restaurangmix som är anpassad för konceptet. Urvalsprocessen skapar möjligheter för en mix som både blir framgångsrik och lönsam.
Uppstart – införsäljningsprocess med hyresgäster
Urval av restaurangaktörer för bästa tänkbara dynamik
Urval av aktörer för underhållning m.m.
Framtagning av hyresavtal
Signering av avtal – hyresgäster
Utveckling Fas 3
I denna fas tar projektet fysisk form och byggprocessen tar vid. Gemensamma ytor och kök detaljritas och upphandlas, anpassningar och konceptsupport för hyresgäster utformas. Allt slutbesiktigas och därefter invigning.
Uppstart – bygg & etablering (simultant med införsäljning)
Fastställande av öppningsdatum/invigning
Upphandling av entreprenader för gemensamma ytor
Köksplanering/detaljritning för hyresgästers kök
Design och koncept-support för hyresgäster
Investeringsbeslut för hyresgästanpassningar
Slutbesiktningar & invigning
Drift & Förvaltning
Efter öppning fortsätter vi aktivt förvalta de restaurangkoncept vi utvecklat. Vi arbetar långsiktigt på våra lokationer med uppföljning, administration, driftsupport och management.
Överlämning – drift & management
Upphandling – städ & diskplock
Genomgång & utbildning av fastighetsrelevanta rutiner
Etablering av marknadsplan & SoMe
SDG förvaltar och genererar statistik över nyckeltal
Månatlig hyres- & kostnadsadministration
Driftsupport för hyresgäster & uppföljning med ”one to one” möten
Uppföljning av nyckeltal, budget månatligt/utfall & analys